VI. Göç Çalışmaları Lisansüstü Öğrenci Konferansı

30 Kasım 2024, Cumartesi

santralistanbul Kampüsü ve Çevrimiçi

VI. Göç Çalışmaları Lisansüstü Öğrenci Konferansı bu yıl da göç alanında çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencilerini hem birbirleriyle hem de bu alanda farklı disiplinlerde ve/veya disiplinlerarası çalışan deneyimli akademisyenlerle buluşturacak.

Süregiden savaşlar, çatışmalar, baskı, eşitsizlik, ayrımcılık, yoksulluk, afetler ve iklim değişikliği şartları yanı sıra göçmen karşıtlığı ve göç yönetimi başlıklarıyla güncelliğini koruyan göç çalışmalarında, araştırmaları güçlendirmek ve araştırma sonuçlarının geniş kapsamlı ele alınmasını sağlamak amaçlarıyla bir araya geliyoruz. İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, 2019 yılından bu yana çok değerli Bilim Kurulu üyelerinin katkılarıyla düzenlediğimiz Göç Çalışmaları Lisansüstü Öğrenci Konferansı’nın bir arada tartışmak, birbirimizden öğrenmek ve beraber düşünmek için bir alan yaratmasını amaçlıyoruz.

Son başvuru tarihi                            20 Ekim 2024

Sonuçların açıklanması                   31 Ekim 2024

Tebliğ son teslim tarihi                   21 Kasım 2024

Konferans tarihi                               30 Kasım 2024

Bilim Kurulu

A. Tamer AKER

Didem DANIŞ

Mine EDER

Tuğçe ERÇETİN

Emre ERDOĞAN

Gülay Uğur GÖKSEL

Neva Övünç ÖZTÜRK

Deniz SERT

Sedef TURPER

Pınar UYAN SEMERCİ

Deniz Güneş YARDIMCI

Başvuru Koşulları

• Başvuru için en az 350 sözcükten oluşan tebliğ özetleri, kısa özgeçmiş bilgisiyle birlikte 20 Ekim 2024 tarihine kadar goclisansustukonferans@bilgi.edu.tr adresine gönderilmelidir.
  • Tebliğ özet metni, çalışmanın metodolojisi ve dayandığı literatüre dair bilgi içermelidir.
  • Birden fazla yazarlı çalışmaların başvurularında tüm yazarların lisansüstü öğrencisi veya yeni mezun (son iki yıl) olması gerekmektedir.
  • Konferansta sunum için kabul edilen tebliğ sahiplerine 31 Ekim 2024 tarihi itibariyle bilgilendirme yapılacaktır. Tebliğ tam metinleri için son teslim tarihi 21 Kasım 2024’tür.

Konferans Organizasyonu

• Konferans dili Türkçedir. Başvurulara bağlı olarak İngilizce oturumlar da planlanabilir.
  • Konferans yüz yüze ve çevrim içi yöntemlerle hibrit olarak gerçekleştirilecektir. Oturumlar İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde yapılacaktır.
  • İstanbul dışından katılımcılar için ulaşım desteği sağlanacaktır.