BÜYÜTEÇ KONUŞMALARI 1 - Bahar 2021

MİGA, 2010 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda düzenli şekilde toplanmakta ve bu alanda çalışan farklı paydaşları bir araya getirmektedir. MİGA, 2020 yılından itibaren çalışma grupları oluşturarak faaliyetlerini devam ettirmektedir. Mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi başta olmak üzere çocukların haklarına erişimi için bir araya gelen MİGA-Çocuk Çalışma Grubu, bu konuda mücadeleyi genişletmek ve işbirliğini güçlendirmek için düzenli çevrim içi etkinliklere başlamıştır.

İlk çevrim içi seminerde  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi ve Avrupa Birliği (AB) işbirliğinde gerçekleşen “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi“ ele alınacaktır. Projeyi yürüten kurumların çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda daha önce yaptıkları çalışmalardan da söz edeceği bu etkinlikte özellikle yeni başlayan bu projenin detayları, Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Ulusal Programı kapsamındaki yeri ve proje bünyesinde kurulacak işbirlikleri ele alınacak ve tartışılacaktır.

Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi

Tarih- Saat: 17 Mart 2021 – 14:00-15:30

Moderatör: Pınar Uyan Semerci, İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Konuşmacılar:

İbrahim Demircan

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanı

Nejat Kocabay

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi

Elif Bor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı

Burcu Akça Hacıosmanoğlu

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Kıdemli Proje Koordinatörü